למתקשים לתרום ב paybox
פנו ב"צור קשר" ונחזור אליכם

ynet: למה כל כך קשה לדעת מה בונים לנו ליד הבית?

Share on facebook
Share on twitter
סלילת כביש חדש, בניית פרויקט מגורים או מבנה ציבור יכולות להשפיע באופן דרמטי על חייהם של המתגוררים בסביבה. האופציה להתנגד לפעולות הללו אמנם קיימת, אך היא מוגבלת ומסובכת ולרוב מגיעה לעיני הציבור רק בשלב האל-חזור. האם ניתן להפוך את התהליך לשקוף יותר לציבור? עמותת "מעירים" טוענת שכן, ויפה שעה אחת קודם
שני רחל פומס פורסם: 08.03.21 , 09:51
עם זאת, פעמים רבות אותו שלט עשוי להכיל מידע תכנוני חשוב ורלוונטי לכולם, כמו בניית פרויקט מגורים חדש, הקמת מרכז מסחרי, מבנה ציבור או סלילת כביש. עבור מי שגר באזור, הכתוב בשלט יכול לשנות את חייו לטובה או לרעה, ויותר מכך: הוא מהווה את ההזדמנות של הציבור להתנגד למהלכים שעתידים להתרחש בסביבתו. השלב בו תכנית חדשה נחשפת לציבור באמצעות השילוט מכונה שלב ההפקדה. בשלב זה מפרסם מוסד התכנון את התכנית ומעמיד אותה לעיון הציבור, ובמשך כ-60 יום יכול הציבור להגיש התנגדויות לתוכנית המוצעת. בתום התקופה ולאחר שנשמעו ההתנגדויות – אם הוגשו כאלו – מוסד התכנון מחליט אם לאשר את התכנית, לדחות, או לאשר בתנאים מסוימים.
"מערכת התכנון היא אולי המערכת שהכי משפיעה על החיים האזרחיים פה בישראל", מסביר האדריכל איל מגדלוביץ, מייסד ומנכ"ל עמותת "מעירים" – ארגון שפועל לטובת הנגשה ושקיפות של מידע על תכנון ובנייה. "כל היבט בחיים שלנו נקבע בתוך ועדות התכנון: איפה נגור ובכמה כסף? כמה זמן נעמוד בפקקים? איפה יהיו בתי הספר לילדים שלנו? האם יהיה שטח פתוח או גינה ליד הבית שלנו? כמה בתי חולים יהיו בעיר ואיפה? הכל נקבע בוועדות התכנון.
להמשך קריאה המשך לכתבה המלאה

זה הזמן להזכיר את התוצאות של הדו גלגלי בלי דין וחשבון, בלי רישיון, בלי טסט ובלי ביטוח ובלי מספר זיהוי

מה העמותות באמת רוצות לעשות לתחבורה בתל אביב וזה בלי שאר הערים בישראל

עיריית תל אביב, גופים עירוניים, עמותות ומלכ"רים והמחדל של הדו גלגלי בלי דין וחשבון

עיריית תל אביב, גופים עירוניים, עמותות ומלכ"רים והמחדל של הדו גלגלי בלי דין וחשבון עשו יד 1 נגד התושבים ותראו מה רשום ב pdf הבא. לא מספיק העמותות מחליטות בשבילכם/ן שהם/ן לא הרוב, אבל עכשיו נותנים להם/ן עוד מתנות על חשבון הציבור.

קרא עוד »