למתקשים לתרום ב paybox
פנו ב"צור קשר" ונחזור אליכם

ynet: "עומסים שלא זכורים כמותם בכבישים", והתחזית אינה אופטימית

Share on facebook
Share on twitter

פקקים חריגים הורגשו ברחבי הארץ, בין היתר כי רוב הישראלים נותרו בארץ. הגודש בכבישים בישראל גבוה פי 3.5 מהממוצע במדינות ה-OECD. מומחים: "מי שרוצה לטייל - לא יכול להסתמך על התחבורה הציבורית"

פקקים חריגים הורגשו ברחבי הארץ, בין היתר כי רוב הישראלים נותרו בארץ. הגודש בכבישים בישראל גבוה פי 3.5 מהממוצע במדינות ה-OECD. מומחים: "מי שרוצה לטייל – לא יכול להסתמך על התחבורה הציבורית"
ynet: "עומסים שלא זכורים כמותם בכבישים", והתחזית אינה אופטימית פקקים חריגים הורגשו ברחבי הארץ, בין היתר כי רוב הישראלים נותרו בארץ. הגודש בכבישים בישראל גבוה פי 3.5 מהממוצע במדינות ה-OECD. מומחים: "מי שרוצה לטייל - לא יכול להסתמך על התחבורה הציבורית" נזקי הגודש מוערכים בכ-35 מיליארד שקלים בשנה (צילום: חגי דקל)
ynet: "עומסים שלא זכורים כמותם בכבישים", והתחזית אינה אופטימית פקקים חריגים הורגשו ברחבי הארץ, בין היתר כי רוב הישראלים נותרו בארץ. הגודש בכבישים בישראל גבוה פי 3.5 מהממוצע במדינות ה-OECD. מומחים: "מי שרוצה לטייל - לא יכול להסתמך על התחבורה הציבורית" עומסי תנועה חריגים ברחבי הארץ (צילום: חגי דקל)
בנתיבי ישראל, בנתיבי איילון וגם באגף התנועה של המשטרה דיווחו אמש (ב') על פקקים חריגים בכבישים רבים ברחבי הארץ. בשל מגפת הקורונה, רוב הישראלים נשארו בארץ בחג הפסח, וגם השנה הם נאלצו להשתמש במכוניות כדי להגיע לגנים הלאומיים ולשמורות הטבע שאינם נגישים לתחבורה הציבורית.
"מדובר בעומסים שלא זכורים כמותם", אמר זאב גוטמן, ראש מרכז ניהול התנועה הלאומי של חברת נתיבי ישראל. "אנו פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם המשטרה, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגיים לשליטה ברמזורים ומערך ניידות השירות שלנו שפרוס ברחבי הארץ, על מנת לספק מענה מהיר לרכבים הזקוקים לסיוע ובכך לצמצם את העומסים".
מנתוני ה-OECD עולה שישראל מובילה מבין המדינות החברות בארגון בגודש בכבישים העמוסים, על רקע התחבורה הציבורית המקרטעת. מבקר המדינה קבע כבר לפני שנתיים כי "המספר הגבוה של כלי רכב הנוסעים בממוצע נְסוּעה (קילומטרז') גבוה לאורך מצומצם יחסית של כבישי ישראל גורם לכך שצפיפות התנועה בארץ (סך הנסועה לק"מ כביש) היא הגבוהה במדינות ה-OECD – פי 3.5 מהממוצע במדינות אלו". לדברי המבקר, "צפיפות תנועת כלי רכב פרטיים בכבישים, בשילוב שירותי תחבורה ציבורית לא מספקים, גורמים נזק הן לכלכלה והן לחברה".
הבעיה מוכרת היטב גם למשרדי הממשלה. כבר בשנת 2012 העריכו במשרד התחבורה כי עד שנת 2030 יבלו הישראלים עוד 60 דקות ביום בממוצע במכונית בשל הגודש בכבישים. נזקי הגודש מוערכים בכ-35 מיליארד שקלים בשנה. הגודש ניכר בעיקר בנסיעות היומיות של הנוסעים למקומות העבודה ובחזרה, אך גם בימי החג, דוגמת חג הפסח הנוכחי.
שמורות הטבע והגנים הלאומיים בישראל כמעט לא נגישים בתחבורה הציבורית. מבדיקה שערך ynet עולה שההגעה אל 11 אתרי התיירות המבוקשים ביותר בישראל כמעט בלתי אפשרית באמצעות נסיעה בתחבורה ציבורית.
רבים מהאוטובוסים שמקרבים את הנופשים אל אתרי הטבע יוצאים בתדירות נמוכה מאוד לאורך היום, ואיחור בהגעה אליהם עלול לגרור זמני המתנה ממושכים של שעה ושעתיים בתחנות, במחלפים ובתחנות המרכזיות – ואף לגרום לביטול הטיול. אל גן השלושה ארכה הנסיעה משלוש הערים הגדולות בישראל בין שעתיים וחצי לשלוש שעות וחצי, אל שמורת המג'רסה יידרשו 4-3.5 שעות נסיעה ואל הבניאס 4-3 שעות.

המשך לכתבה המלאה

ynet: "עומסים שלא זכורים כמותם בכבישים", והתחזית אינה אופטימית פקקים חריגים הורגשו ברחבי הארץ, בין היתר כי רוב הישראלים נותרו בארץ. הגודש בכבישים בישראל גבוה פי 3.5 מהממוצע במדינות ה-OECD. מומחים: "מי שרוצה לטייל - לא יכול להסתמך על התחבורה הציבורית" "מי שרוצה לטייל עם המשפחה לא יכול להסתמך על תחבורה ציבורית". פרופ' אבינרי (צילום: יח"צ)
פרופ' אראל אבינרי, מומחה תשתיות ותחבורה וראש התוכנית בהנדסת מערכות אנרגיה והספק חשמלי באפקה – המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, מסביר שהתניידות בתחבורה למטרות תיירות, פנאי ונופש חשובה לפרט, לחברה האנושית וגם לכלכלה. "הנגישות של האתרים העיקריים לא גבוהה למי שמתנייד בתחבורה ציבורית", הסביר. "אם פורסים את רוב האתרים, הגנים ושמורות הטבע, דרכי ההגעה אליהן בתחבורה ציבורית קשות ומורכבות, בוודאי למי שמתנייד עם משפחות וילדים ועל אחת כמה וכמה בסופי שבוע ובחגי ישראל".
"מי שרוצה לטייל עם המשפחה והילדים, במיוחד בחגים ובשבת, לא יכול להסתמך על התחבורה הציבורית, וזו הסיבה שהרבה אנשים רוכשים מכוניות", המשיך אבינרי. "אם אפשר לפתור את הנסיעות הקבועות של ימות השבוע לעבודה דרך תחבורה ציבורית, בכל הנוגע למקומות בילוי, פנאי, נופש ותיירות – אין בשורה אופטימית, והתלות ברכב מגבירה את הגודש שהולך ועולה". לדברי אבינרי, לא כל מקום בטבע צריך להנגיש לתחבורה ציבורית, כי זה לא מתאפשר מבחינה כלכלית. "לא ניתן להנגיש הכול, אבל לא להנגיש כלום – זה לא לעניין".

המשך לכתבה המלאה

זה הזמן להזכיר את התוצאות של הדו גלגלי בלי דין וחשבון, בלי רישיון, בלי טסט ובלי ביטוח ובלי מספר זיהוי

מה העמותות באמת רוצות לעשות לתחבורה בתל אביב וזה בלי שאר הערים בישראל

עיריית תל אביב, גופים עירוניים, עמותות ומלכ"רים והמחדל של הדו גלגלי בלי דין וחשבון

עיריית תל אביב, גופים עירוניים, עמותות ומלכ"רים והמחדל של הדו גלגלי בלי דין וחשבון עשו יד 1 נגד התושבים ותראו מה רשום ב pdf הבא. לא מספיק העמותות מחליטות בשבילכם/ן שהם/ן לא הרוב, אבל עכשיו נותנים להם/ן עוד מתנות על חשבון הציבור.

קרא עוד »